top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαAggelos Kravaritis

7 Christmas Gift Ideas for Guitarists

Έγινε ενημέρωση: 21 Δεκ 2021


Την εποχή των Χριστουγέννων τα καταστήματα γεμίζουν και ο κόσμος αρχίζει να ψάχνει δώρα για τους αγαπημένους του.


Το να δίνεις είναι μεγάλη χαρά, ειδικά όταν ξέρεις ότι το δώρο σου θα κάνει τον παραλήπτη πολύ χαρούμενο. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές όμως μπορεί να γίνουν λίγο δύσκολες αν δεν έχεις ιδέες.


Ευτυχώς οι κιθαρίστες χαιρόμαστε πάντα να λαμβάνουμε πράγματα που σχετίζονται με την κιθάρα. Παρακάτω έχω φτιάξει μια λίστα με 7 δώρα (εκ των οποίων τα περισσότερα είναι και αρκετά οικονομικά) που μπορούν να κάνουν κάθε κιθαρίστα χαρούμενο!




Guitar Strap

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για ζώνη κιθάρας, από αρκετά οικονομικές μέχρι πιο ακριβές ανάλογα με τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής τους. Αυτό που θα πρότεινα όταν πρόκειται να επιλέξετε κάποια ζώνη ως δώρο είναι να βεβαιωθείτε ότι το σχέδιο είναι σύμφωνο με το γούστο του κιθαρίστα που πρόκειται να τη δώσετε. Δεν θα ήταν καλή ιδέα να πάρετε μια ζώνη με νεκροκεφαλές και ο παραλήπτης να μην το εκτιμούσε (lol). Επίσης προσέξτε το χρώμα της, σκεφτείτε την κιθάρα του ώστε η επιλογή σας να ταιριάζει.


Guitar Slide

Για όσους παίζουν ήδη με slide είναι κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσουν. Για αυτούς που δεν το έχουν τολμήσει ακόμα, είναι κάτι που θα πρότεινα μιας και μπορεί να προσφέρει ένα επίπεδο έκφρασης που απλά δεν το έχουν ακόμα ανακαλύψει. Τα slide διατίθενται σε πολλά σχήματα, μεγέθη και μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά υλικά. Έτσι, για κάποιον αρχάριο θα πρότεινα ένα slide απο χρώμιο καθώς είναι απίστευτα στιβαρό και προσφέρει έναν λαμπερό και ευκρινή τόνο, ενώ για κάποιον πιο έμπειρο κάτι πιο ιδιαίτερο σχετικά με το υλικό μιας και το παραπάνω κατα πάσα πιθανότητα θα το έχει ήδη.


Guitar Stand

Μια βάση κιθάρας είναι πάντα χρήσιμη μιας και οι θήκες προορίζονται κυρίως για την μεταφορά των κιθαρών. Επομένως τις ώρες που δεν παίζουμε με την κιθάρα μας είναι προτιμότερο να την έχουμε πάνω σε μια βάση. Υπάρχουν πολλών ειδών βάσεις κιθάρας, είτε δαπέδου είτε τοίχου, στην περίπτωση που μας αρέσει να έχουμε την κιθάρα μας κρεμασμένη, κάτι που εγώ προσωπικά προτιμώ.


Capo

Ένα απαραίτητο εργαλείο αν θέλετε να παίξετε το Here Comes The Sun των Beatles και όχι μόνο αυτό φυσικά. Και εδώ υπάρχουν αρκετά είδη με κύρια διαφοροποίηση στον τρόπο που χρησιμοποιούν για να εφαρμόσουν πάνω στην κιθάρα καθως επίσης και για το αν προορίζονται για κλασικη, ακουστική ή ηλεκτρική κιθάρα. Επομένως, καλό θα είναι πριν αγοράσετε κάποιο, να έχετε σιγουρευτεί ο παραλήπτης σε τι τύπο κιθάρας πρόκειται να το χρησιμοποιήσει.


Guitar Cable

Από τα αναλώσιμα ενός κιθαρίστα που συχνά χαλάει, χάνεται, χρειάζεται ένα ακόμα… Δεν ξέρω κανένα κιθαρίστα που κάποιος θα του έκανε δώρο ένα καλώδιο κιθάρας και δεν θα το χρησιμοποιούσε. Τα υλικά κατασκευής επηρεάζουν αρκετά τις τιμές των καλωδίων σε βαθμό που οι αποκλίσεις (στις τιμές) είναι αρκετά μεγάλες για το ίδιο μήκος καλωδίου. Αυτό που προσωπικά θα πρότεινα είναι να μην πάρετε το φθηνότερο (πχ 5Ε) γιατί οι πιθανότητες να χαλάσει σύντομα και να μην το χρησιμοποιήσει είναι αρκετές.


Strap Locks

Μια από τις πιο αγχωτικές καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθεί ένας κιθαρίστας είναι να αισθανθεί την κιθάρα του να φεύγει από τη ζώνη στην οποία την έχει κρεμάσει πάνω του. Μια λύση για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι η τοποθετηση strap locks στην κιθάρα μας. Διατίθενται σε διαφορά χρώματα (ασημί, μαύρο, χρυσό κ.α.) ώστε να ταιριάζουν και με το υπόλοιπο hardware της κιθάρας ενω οι διαφορετικές εταιρείες κατασκευής προσφέρουν σε γενικές γραμμές παρόμοια ασφάλεια.


Guitar Care Kit

Το να διατηρούμε την κιθάρα μας (και ειδικά την ταστιέρα της) καθαρή καθως επίσης και να την συντηρούμε με τα κατάλληλα προϊόντα μπορεί να συμβάλλει θετικά τόσο στο playability όσο και στην γενική της μακροζωία. Υπάρχουν στο εμπόριο κατάλληλα προϊόντα για την κάθε περίπτωση (βαφής, ταστιέρας κλπ) και ένα σετ το οποίο να περιλαμβάνει προϊόντα καθαρισμού/συντήρησης για το σώμα, την ταστιέρα (και γιατί όχι) και τις χορδές είναι κάτι που θα πρότεινα να έχει κάθε κιθαρίστας.


Όλα τα παραπάνω δώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μόνα τους, είτε ως συνδυασμός δυο, τριών ή και περισσοτέρων προϊόντων.


Φυσικά υπάρχει πάντα και η επιλογή μιας κιθάρας, ενός ενισχυτή, ενος πεταλιού κ.α. ως δώρου αλλά δεν συμπεριέλαβα τέτοια στην λίστα γιατί το budget αυξάνεται αρκετά σε αυτή την περίπτωση.


Αν υπάρχει οποιαδήποτε απορία ή χρειαστείτε καθοδήγηση για την επιλογή, θα χαρώ να σας βοηθήσω.


Καλές γιορτες!



562 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page